Ponedjeljak, 29 Svibanj 2017 12:51

Druženje predškolaca i vatrogasaca

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Druženje predškolaca i vatrogasaca

 

Povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara , već tradicionalno, djelatnici  Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice posjetili su djecu dječjeg vrtića Tamaris.

 U petak 19.05.2017. u Gradskoj knjižnici Vodice održana je edukacija djece koja je za cilj imala proširivanje spoznaje i stjecanje novih znanja s naglaskom na samozaštitu. Djeca su učila o vatri kao dobrom slugi ali lošem gospodaru, naučili su o zanimanju vatrogasaca, isprobavali vatrogasnu zaštitnu opremu i proigravali dojavne pozive. Djeca su vatrogasce razveselili „donirajući“ im novo vatrogasno vozilo koje su sami izradili.

U utorak 23.05.2017. su djelatnici dječjeg vrtića " Tamaris " zajedno sa djecom sudjelovali u vatrogasnoj vježbi u slučaju požara. Provedena je  vježba evakuacije koja je potvrdila spremnost ustanove za slučaj opasnosti od požara.

Vatrogasci su za najstariju djecu organizirali natjecateljske igre, a mlađa djeca proučavala su vatrogasna vozila, isprobavali vatrogasne kacige i uživali vozeći se u vatrogasnoj košari autoljestve.

Pročitano 430 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 30 Svibanj 2017 12:01