Utorak, 24 Svibanj 2016 18:40

Druženje predškolaca i vatrogasaca

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Druženje predškolaca i vatrogasaca.

 

Već tradicionalno povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara Vodički vatrogasci su u petak  20.05.2016.  godine posjetili Dječji vrtić „Tamaris“  i PO „Okit“.  Najstarije skupine djece u Gradskoj knjižnici sa zanimanjem su pratili izlaganje koje je pripremio zamjenik zapovjednika JVP Vodice, Zdenko Juričev Martinčev sa svojim kolegama: Mario Jozić, Marko Španja i Branimir Ergić . Djeca su učila o vatri kao dobrom slugi ali lošem gospodaru ,naučili su o zanimanju vatrogasca , isprobavali vatrogasnu zaštitnu opremu i proigravali dojavne pozive.

 

U utorak  24.05.2016.  su djelatnici dječjeg vrtića " Tamaris " zajedno sa djecom sudjelovali u vatrogasnoj vježbi u slučaju požara. Po dolasku vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Vodice i DVD Vodice, tete su evakuirale djecu u koloni iz objekta u dvorište vrtića na sigurno.

Nakon održane vježbe, mališani su u neposrednom kontaktu s vatrogascima imala priliku razgledati vatrogasna vozila i opremu uz demonstraciju rukovanja istima te dobiti odgovore na sva svoja pitanja. Na kraju su se djeca naizmjenice vozila u vatrogasnoj košari autoljeste.

Pročitano 770 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 24 Svibanj 2016 19:24