Subota, 12 Svibanj 2018 09:19

Pokazno-terenska vježba " Traganje i spašavanje u ruševinama "

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Pokazno-terenska vježba " Traganje i spašavanje u ruševinama "

 

11.05.2018. - U uvali Minerska u kanalu sv. Ante, održana je pokazno-terenska vježba, u organizaciji Šibensko-kninske županije i Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Šibenik, a u okviru Godišnjeg plana vježbi.

U 09:26 sati Šibensko-kninsku županiju pogodio je jaki potres od 6,4 stupnja po Richteru sa epicentrom na području zapadno od Grada Šibenika. Pogodio je šire područje gradova Šibenika, Vodica i Skradina pri čemu je hipocentar potresa ( žarište) bio na dubini od oko 5.000 metara. Potres je imao velike posljedice u gradovima Šibenik, Vodice i Skradin, općinama Bilice, Tribunj, Primošten, Rogoznica i Unešić te na području Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. Potres se osjetio i na širem području Južne Hrvatske te dijelovima Bosne i Hercegovine. Nepotvrđene informacije govore o 27 poginulih, 70 nestalih i 95 ozlijeđenih osoba.

Na vježbi su sudjelovali JVP Vodice sa 2 vozila i 6 djelatnika, JVP Šibenik, JVP Knin, JVP Drniš, DVD Drniš, DVD Šibenik, DVD Perković, DIP Šibenik, DIP Split, ŽC 112 Šibenik, Vatrogasna zajednica Šibensko-kninska, Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Stožer civilne zaštite Grada Šibenika, Opća bolnica Šibenik, Društvo crvenog križa Šibensko-kninske županije, PU Šibensko-kninska, HGSS - stanica Šibenik, Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije te DUZS sa zapovjednim vozilom.

Pročitano 909 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 17 Svibanj 2018 09:41