Vijesti

Vijesti (90)

Tijekom subote u Vodicama i cijeloj Dalmaciji pala je velika količina kiše.

U protekla 24 sata vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica intervenirali su na osam objekata u Srimi, na dva u Vodicama i jednom u Tribunju. Sve intervencije bile su ispumpavanje vode iz objekata. Na intervencijama je ukupno sudjelovalo 8 vatrogasaca sa tri vozila. 

Također vatrogasci DVD-a Vodice intervenirali su na ispumpavanju vode iz jednog dvorišta u Srimi koja je prijetila da poplavi obiteljsku kuću. Ukupno je sudjelovalo 2 vatrogasca DVD-a s jednim vozilom.

 
 
 

Iako nije bila tako intezivna i konstantna kao prošle godine jučerašnja kiša poplavila je kuće i podrume.

Šibenik meteo javlja da je palo od 70 do 100 litara kiše po metru četvornome.

Prva dojava je bila u 23:26 i to u ulici Grgurev Ante Kukure a od tada smo imali još 7 intervencija i to u ulici Ante Stračevića i Blatama a bila je poplavljena i kotlovnica u hotelu Olympia. Također Civilna zašita Vodica cijelu noć je bila u stanju pripravnosti.

Vatrogasne snage još su na terenu i ispumpavaju vodu iz podruma.

Od 17. do 19. rujna četiri djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Vodice sudjelovala su na 4. međunarodnom kampu Vizija Varnosti u vatrogasnom obučnom centru Šapjane ( općina Matulji, Primorsko-goranska županija) na temu prirodnih katastrofa.

Kamp je međunarodni projekt koji je prije četiri godine pokrenut u Sloveniji sa svrhom uvježbavanja združenog djelovanja svih snaga sustava zaštite i spašavanja u slučajevima velikih prirodnih nepogoda.

Ove godine projekt kampa po prvi se put provodi i u Hrvatskoj u trajanju od tri dana, a domaćin i suorganizator je Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije.

U kampu Šapjane nalazilo se 125 vatrogasaca iz Slovenije, Hrvatske, Italije te Bosne i Hercegovine, uz 60 instruktora koji sudjeluju u samoj vježbi.

Pored teoretskih predavanja sudionici kampa u popsdnevnim satima imali su vježbe uživo sa svom dostupnom zaštitnom opremom i tehnikom.

Nema sumnje kako su vodički vatrogasci sudjelovanjem na ovom kampu donijeli nova znanja i iskustva koja mogu prenijeti na svoje kolege a i primijeniti ih u situacijama prirodnih katastrofa.

Ponedjeljak, 15 Prosinac 2014 10:39

Osnovan DVD "Prvić Šepurine"

Napisao/la

U subotu je održana Osnivača skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Prvić Šepurine".

Većina od 31 člana osnivača bit će i operativni članovi novoosnovanog Društva. Za predsjednika Društva izabran je Goran Franić, za dopredsjednika Ivo Škara te za zapovjednika Ivan Mijat.

Skup su uveličali gosti iz Vodica, dogradonačelnik Grada Vodica, gospodin Luka Lipić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivica Begić te predsjednik DVD-a Vodice Ante Sladoljev.

Zbog svog doprinosa osnivanju i opremanju DVD-a "Prvić Šepurine", za počasne članove Društva predloženi su i prihvaćeni dogradonačelnik Grada Vodica, gospodin Luka Lipić i predsjednik uprave tvrtke "Pastor", gospodin Hrvoje Popović.

Ponedjeljak, 15 Prosinac 2014 09:49

Pokazna vježba JVP-a i DVD-a Vodice

Napisao/la

U sklopu obilježavanja proslave 20. godišnjice postojanja i humanog rada dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice, vatrogasci JVP Vodice i DVD-a Vodice održali su danas pokaznu vježbu na zgradi "stare škole".

Vježba je prikazala intervenciju vatrogasnih postrojbi, spašavanje unesrećene osobe u objektu te gašenje kata i krovišta. Nakon što se ugasila vatra na krovištu "stare škole" pristupilo se pokaznoj vježbi spašavanja unesrećene osobe u automobilu upotrebom hidrauličnih uređaja za spašavanje.

Obilježavanja proslave 20. godišnjice vodičkog DVD-a nastavlja se u subotu 18.10.2014. godine kada će biti održana svečanom sjednicom u Kulturnom centru i nastaviti svečanim mimohodom kroz mjesto te snimanjem Milenijske fotografije vatrogasaca koja će biti posvećena preminulom tajniku DVD-a Gordanu Alfirevu.

Danas su Vodice su bile pretijesne za sve koji su došli odati počast tragično stradalim vatrogascima na kornatima prije sedam godina.

Nekoliko tisuća Vodičana i vatrogasaca, članovi obitelji stradalih te prijatelji pristigli iz čitave Hrvatske i iz susjednih zemalja sudjelovalo je ove nedjelje u Mimohodu sjećanja na 12 vatrogasaca DVD-a Vodice i Tisno, te JVP Šibenik koji su prije sedam godina stradali u kornatskoj tragediji.

Mimohod je krenuo od spomenika palim braniteljima iz Domovinskog rata, obalom do 'guvna' na kojem je održana kratka ceremonija uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

U sjećanje na poginule vatrogasce iznad povorke preletio je jedan kanader.

Mimohod se zatim uputio do spomenika poginulim vatrogascima u gradskom parku gdje su također položeni vijenci i zapaljene svijeće, a završio je na Gradskom groblju gdje su na grobovima poginulih vatrogasaca položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Kažimo na kraju kako su ove godine na Mimohodu sjećanja u Vodicama bili prisutni predstavnici vatrogasaca iz svih republika bivše Jugoslavije (osim Makedonije) što je još jedan dokaz da vatrogastvo nema granica.

Stranica 7 od 7