Vijesti

Vijesti (87)

Ponedjeljak, 15 Prosinac 2014 10:39

Osnovan DVD "Prvić Šepurine"

Napisao/la

U subotu je održana Osnivača skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Prvić Šepurine".

Većina od 31 člana osnivača bit će i operativni članovi novoosnovanog Društva. Za predsjednika Društva izabran je Goran Franić, za dopredsjednika Ivo Škara te za zapovjednika Ivan Mijat.

Skup su uveličali gosti iz Vodica, dogradonačelnik Grada Vodica, gospodin Luka Lipić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivica Begić te predsjednik DVD-a Vodice Ante Sladoljev.

Zbog svog doprinosa osnivanju i opremanju DVD-a "Prvić Šepurine", za počasne članove Društva predloženi su i prihvaćeni dogradonačelnik Grada Vodica, gospodin Luka Lipić i predsjednik uprave tvrtke "Pastor", gospodin Hrvoje Popović.

Ponedjeljak, 15 Prosinac 2014 09:49

Pokazna vježba JVP-a i DVD-a Vodice

Napisao/la

U sklopu obilježavanja proslave 20. godišnjice postojanja i humanog rada dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice, vatrogasci JVP Vodice i DVD-a Vodice održali su danas pokaznu vježbu na zgradi "stare škole".

Vježba je prikazala intervenciju vatrogasnih postrojbi, spašavanje unesrećene osobe u objektu te gašenje kata i krovišta. Nakon što se ugasila vatra na krovištu "stare škole" pristupilo se pokaznoj vježbi spašavanja unesrećene osobe u automobilu upotrebom hidrauličnih uređaja za spašavanje.

Obilježavanja proslave 20. godišnjice vodičkog DVD-a nastavlja se u subotu 18.10.2014. godine kada će biti održana svečanom sjednicom u Kulturnom centru i nastaviti svečanim mimohodom kroz mjesto te snimanjem Milenijske fotografije vatrogasaca koja će biti posvećena preminulom tajniku DVD-a Gordanu Alfirevu.

Danas su Vodice su bile pretijesne za sve koji su došli odati počast tragično stradalim vatrogascima na kornatima prije sedam godina.

Nekoliko tisuća Vodičana i vatrogasaca, članovi obitelji stradalih te prijatelji pristigli iz čitave Hrvatske i iz susjednih zemalja sudjelovalo je ove nedjelje u Mimohodu sjećanja na 12 vatrogasaca DVD-a Vodice i Tisno, te JVP Šibenik koji su prije sedam godina stradali u kornatskoj tragediji.

Mimohod je krenuo od spomenika palim braniteljima iz Domovinskog rata, obalom do 'guvna' na kojem je održana kratka ceremonija uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

U sjećanje na poginule vatrogasce iznad povorke preletio je jedan kanader.

Mimohod se zatim uputio do spomenika poginulim vatrogascima u gradskom parku gdje su također položeni vijenci i zapaljene svijeće, a završio je na Gradskom groblju gdje su na grobovima poginulih vatrogasaca položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Kažimo na kraju kako su ove godine na Mimohodu sjećanja u Vodicama bili prisutni predstavnici vatrogasaca iz svih republika bivše Jugoslavije (osim Makedonije) što je još jedan dokaz da vatrogastvo nema granica.

Stranica 7 od 7