Vijesti

Vijesti (87)

Tehnička intervencija u cestovnom prometu / požar cestovnog vozila

19.11.2016. - U 19:19 zaprimljena dojava o tehničkoj intervenciji u cestovnom  prometu / požar cestovnog vozila  na području Vodica, adresa Put Gaćeleza . Na intervenciju izašli sa Vodice 1 i 3 vatrogasca te Vodice 2 i 3 vatrogasca .

Prilikom dolaska na mjesto intervencije ugrožene osobe koje su se nalazile u vozilu su same izašle iz vozila, a požar na vozilu već je bio u razbuktaloj fazi. Pristupili smo gašenju vozila i okolne trave i niskog raslinja sa 2 "C" mlaza vode.

Vozilo marke VW Polo Classic je u potpunosti izgorjelo.

Intervencija završena u 20:30.

 

Vodički vatrogasci na stručnom osposobljavanju za

siguran rad u zatvorenim prostorima

 

 

Tri djelatnika Javne vatrogasne postrojbe grada Vodica, Ivan Bosotin , Branimir Ergić i Mario Jozić sudjelovali su 14. i 15. studenog na stručnom osposobljavanju za "Siguran rad u zatvorenim prostorima" koji se održavao u centru za otpadne vode u Zadru. Tvrtka Dräger Safety d.o.o. u suradnji s Ustanovom za cjeloživotno obrazovanje CTZ i Visokom školom za sigurnost organiziralo je i provelo program osposobljavanja za siguran rad u zatvorenim prostorima prema Dräger CSE – izobrazbi.

Teoretski dio programa provodio se prvi dan u prostorijama centra za otpadne vode, a koji je obuhvaćao  zakonsku regulativu, opasne radne tvari i njihova svojstva, opasnosti i mjere zaštite za siguran rad u zatvorenim prostorima, detekciju štetnosti, uređaje za detekciju i njihovo održavanje i čuvanje, postupke mjerenja i ispitivanja, osobna i zajednička sredstva i opremu nakon čega se pisao ispit koji su naši djelatnici uspješno i položili.

Praktični dio programa provodio se drugi dan  na pokretnom postrojenju (simulatoru) na kojem su stekli praktična znanja o opasnostima, mjerama zaštite pri ulasku u zatvorene prostore (detekcija, postupci mjerenja i ispitivanja) i tehnikama spašavanja.
Sudionici su stekli praktično znanje potrebno za odabir, primjenu i rukovanje uređajima za izravno otkrivanje i izravno mjerenje koncentracije toksičnih plinova i para te zapaljivih plinova i para radi mjerenja radne okoline u zatvorenim prostorima.
Praktični dio obuhvaćao je  vježbe na postrojenju za obuku, korištenje opreme za ulazak i osobnu zaštitnu opremu protiv padova ( vitlo za spašavanje, sigurnosne pojaseve, sprave za zaštitu organa za disanje, itd.) i provođenje mjera spašavanja.

Nakon teorijskog i praktičnog dijela, djelatnici su stekli certifikat tvrtke Dräger Safety d.o.o. na kojem im ovom prilikom i čestitamo.     

Veliko hvala Dariu Šariću na vrijednoj donaciji

Javna vatrogasna postrojba Grada Vodica  zahvaljuje se na velikodušnoj donaciji poznatog hrvatskog košarkaša Daria Šarića koji nam je poklonio  tri ručne digitalno–analogne radio stanice s mogućnošću skeniranja više kanala, s integriranim GPS sustavom koji u svakom trenutku daje poziciju vatrogasca, Wi-Fi i punjivim baterijama kapaciteta 2250 mAh koje omogućavaju rad stanica preko 20 sati te su otporne na prašinu i vodu.

Uz pomoć ovih triju i već prije nabavljene dvije suvremene  radio stanice te nešto ostale komunikacijske opreme, znatno će se pomoći u radu i efikasnosti vatrogasaca na terenu i pružanju usluga sigurnosti stanovništvu i gostima naše županije.

Ovo je najmanje što mogu učiniti za hrabre ljude koji sa svakom intervencijom odlazeći na teren riskiraju živote

     - Iako je prošlo devet godina od kornatske tragedije, bol i tuga u našim srcima još ne jenjava. Tada sam bio još dijete, a neke od stradalih momaka sam osobno poznavao. Nadam se da će ova moja donacija pridonijeti sigurnosti vatrogasaca tako da se budućnosti izbjegnu tragedije. - rekao nam je Dario Šarić

Zapovjednik JVP Vodice Ivica Begić

  -Zahvalio bi se Dariu koji je još jednom pokazao svoju veličinu i izvan košarkaškog terena. Ovim putem se ujedno želim zahvaliti vodičkoj gradonačelnici Branki Juričev Martinčev i gospodinu Draženu Šnuru koji su bili koordinatori ove donacije. U znak zahvalnosti za donaciju uručio je Dariu Šariću i Draženu Šnuru prigodnu zahvalnicu.

Dario Šarić nakon uručenja donacije obišao je prostorije vatrogasnog doma i upoznao se s djelatnicima JVP Vodice. Večeras putuje za Ameriku gdje nastavlja svoju košarkašku karijeru.

Četvrtak, 11 Kolovoz 2016 17:47

Tehnička intervencija u cestovnom prometu

Napisao/la

Tehnička intervencija u cestovnom prometu

11.08.2016. u 14:43 zaprimljena dojava o tehničkoj intervenciji  u cestovnom prometu na D-8 ,ulaz u Pirovac. Na intervenciju izašli sa Vodice 1 i 3 djelatnika,Vodice 2 i 3 djelatnika  te DVD Pirovac sa 1 vozilom i 3 djelatnika.

U prometnoj nesreći  sudjelovalo osobno vozilo marke Škoda Superb u kojem su se nalazile dvije ozljeđene osobe koje su same izašle iz vozila do našeg dolaska i osobno vozilo marke Kia Pride u kojem su se nalazile dvije ozljeđene osobe koje su ostale zarobljene unutar vozila te koje smo uz upotrebu hidrauličkog razvalnog alata izvadili iz vozila i predali djelatnicima hitne medicinske pomoći.

Otklonili požarnu opasnost skidanjem klema sa baterija na vozilima te osigurali mjesto nesreće.

Intervencija završena u 16:28.

Četvrtak, 11 Kolovoz 2016 17:21

Tehnička intervencija / uklanjanje stabla

Napisao/la

Tehnička intervencija / uklanjanje stabla

11.08.2016. u 13:16 zaprimljena dojava o tehničkoj intervenciji / uklanjanje stabla u Vodicama, adresa Ljudevita Gaja. Na intervenciju izašli sa Vodice 1 i 3 djelatnika.

Prilikom dolaska na mjesto događaja zatekli stablo bora koje je usred djelovanja vjetra puklo i palo na tri osobna vozila koja su se nalazila na parkirališnom prostoru, te na kojima je nastala manja materijalna šteta a ujedno je došlo i do povrede sa lakšim tjelesnim ozljedama putnice vozila koja se nalazila pored automobila.

Nakon izvršenja policijskog očevida izvršili smo pilanje stabla te njegovo uklanjanje sa parkirališta.

Završetak intervencije u 14:43.

Srijeda, 03 Kolovoz 2016 09:39

Tehnička intervencija u cestovnom prometu

Napisao/la

Tehnička intervencija u cestovnom prometu

03.08.2016. u 08:21 zaprimljena dojava o tehničkoj intervenciji u cestovnom  prometu u Industrijskoj zoni  Stankovci.  Na intervenciju izašli sa Vodice 1 i 2 vatrogasca te Vodice 3 i 2 vatrogasca.

 U prometnoj nesreći sudjelovalo osobno vozilo marke Mazda 6  i kamion sa prikolicom Man TGX 440.

 U osobnom vozilu su se nalazile 3 ozljeđene osobe koje su do našeg dolaska same napustile vozilo. Otklonili požarnu opasnost skidanjem klema sa baterija na vozilu te osigurali mjesto nesreće.

Intervencija završena u 09:20.

Subota, 04 Lipanj 2016 06:59

Požar kamp-kućice

Napisao/la

04.06.2016. u 05:46 zaprimljena dojava o požaru kamp-kućice na Srimi, ulica Srima III/17. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar u razbuktaloj fazi te pristupili gašenju sa 1. "C" mlazom vode te uklonili bocu plina iz područja zahvaćenog požarom. Jedna osoba je zatražila medicinsku pomoć. Na intervenciji sudjelovala JVP Vodice sa 2 vozila i 4 vatrogasca te JVP Šibenik sa 2 vozila i 5 vatrogasaca. Požar lokaliziran u 06:08, te ugašen u 07:00 sati.

Utorak, 02 Veljača 2016 20:42

Tehnička intervencija u cestovnom prometu

Napisao/la

30.01.2016. u 06:53 zaprimljena je dojava o tehničkoj intervenciji u cestovnom prometu na D-8, skretanje za Srimu. Na intervenciju izašli sa Vodice 1 i 3 vatrogasca. U prometnoj nesreći sudjelovala dva osobna vozila marke Toyota Yaris i Volkswagen Golf V u kojima se nalazilo osam osoba.

Unesrećena osoba iz Toyote Yaris ostala zarobljena unutar vozila te smo je uz pomoć hidrauličkog razvalnog alata izvadili iz vozila i predali djelatnicima hitne medicinske pomoći.

Uklonili požarnu opasnost te izvršili odspajanje kabela sa baterija na vozilima. Intervencija završena u 07:49.

Srijeda, 25 Studeni 2015 08:57

Tehnička intervencija/uklanjanje prepreka

Napisao/la

24.11.2015 u 20:10 zaprimljena dojava o tehničkoj intervenciji/uklanjanje prepreka u Tribunju na adresi Put Vodica 47. Dolaskom na mjesto događaja zatekli na prometnici prepiljeni bor visine 8 m koji se nalazio u dvorištu,pri čemu je oštećen ogradni zid, vlasnik objekta se nalazio u Zagrebu. O svemu je izvještena PP Vodice. Pristupili uklanjanju bora. Uklonjene grane složili uz cestu i na parking susjednog objekta, te ogradili "psihološkom ogradom". Intervencija završena u 21:30.

Stranica 6 od 7