Događanja

Događanja (12)

Subota, 07 Prosinac 2019 20:50

Zagreb Firefighter Stair Challenge

Napisao/la

Zagreb Firefighter Stair Challenge

 

 U Poslovnom neboderu VMD-a održana je sedma u nizu humanitarna vatrogasna utrka stepenicama u organizaciji zagrebačkih vatrogasaca.

         Na utrci su i ove godine sudjelovali Vodički vatrogasci ( Zdenko Juričev-Martinčev , Ivan Bosotin , Matija Karlo Valinčić i Marta Juričev-Martinčev ) koji su zajedno sa kolegama iz Hrvatske, Slovenije , Bosne i Hercegovine , Mađarske i Francuske u punoj opremi trčali 31 kat , odnosno 666 stepenica.

Sav prihod od kotizacija uplaćuje se u korist Udruge Kolibrići , koja okuplja roditelje vitalno ugrožene djece.

 

Srijeda, 12 Lipanj 2019 08:49

DRUŽENJE PREDŠKOLACA I VATROGASACA

Napisao/la

Druženje predškolaca i vatrogasaca 

 

U ponedjeljak 11.06.2019. djelatnici Javne vatrogasne postrojbe posjetili su predškolce Dječjeg vrtića Tamaris u multimedijalnoj dvorani vodičke knjižnice.

Jedna od važnijih zadaća edukacije bilo je upoznavanje predškolaca, pa i onih mlađih sa svime što bi trebali znati u situacijama kada u njihovoj blizini izbije požar.

Djeca su u knjižnicu pristigla sa svojim tetama Zdenkom, Jelenom, Ivanom i Nikolinom a našla se tu i medicinska sestra Marina, dok su Javnu vatrogasnu postrojbu predstavljali dozapovjednik postrojbe Zdenko Juričev - Martinčev i vatrogasac Ivan Mihić.

Kroz poučno predavanje naših vatrogasaca djeca su naučila ponešto o poslu vatrogasca, a i ono najvažnije, kako dojaviti da je negdje nastao požar te isprobavanje vatrogasne zaštitne opreme i proigravanje dojavnih poziva.

U utorak 12.06.2019. djelatnici Javne vatrogasne postrojbe i DVD Vodice su zajedno s djelatnicima Dječjeg vrtića „Tamaris“ i djecom sudjelovali u vatrogasnoj vježbi u slučaju požara te evakuiranje djece iz objekta u dvorište vrtića na sigurno.

U zabavnoj i opuštenoj atmosferi djeca su imala priliku razgledati vozila i opremu, provozati se u košari te se natjecati u gađanju mete vatrogasnom brentačom.

Održana pokazno terenska vježba „ ACI MARINA VODICE 2019 “

 

17.05.2019. – Zajedničkom organizacijom i koordiniranim sudjelovanjem djelatnika ACI Marine Vodice, JVP Vodice, DVD Vodice, ŽVOC-a i PU Šibensko-kninske – PP Vodice na području ACI Marine Vodice održana je pokazno terenska vježba „ ACI MARINA VODICE 2019 “ .

Naime, godišnjim Planom vježbi Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica u 2019. godini planirano je da JVP Vodice organizira i provede pokazno – terensku vježbu gašenja kojom će biti prezentirano djelovanje rada i mogućnosti redovitih snaga vatrogastva na pružanju pomoći i spašavanju ugroženog stanovništva i zaštite okoliša u slučaju tehničko-tehnološke nesreće u uvjetima ugroženosti stanovništva i materijalnih dobara, kao i usklađenost postupanja svih sudionika vježbe sa zakonskim i podzakonskim propisima RH i prihvaćenih propisa EU, normama, pisanim i nepisanim pravilima postupanja svih snaga.

Vježba je odrađena kvalitetno i brzo. Djelatnici ACI Marine Vodice maksimalno su se uključili u vježbu, a svi zadaci od zapažanja, dojave, uzbunjivanja i prvog gašenja sa sredstvima kojim raspolažu odradili su bez poteškoća.

 

Foto: InfoVodice 

Petak, 24 Svibanj 2019 11:04

Posjet Osnovnoj školi Vodice

Napisao/la

Posjet Osnovnoj školi Vodice

 

U četvrtak, 16.05. djelatnici Javne Vatrogasne postrojbe Grada Vodica su u sklopu mjeseca zaštite od požara posjetili učenike drugih i četvrtih razreda Osnovne škole Vodice.

Vatrogasci su učenike poučili kako se najbolje zaštiti od požara, a nakon edukativne prezentacije, djeca su sa velikim zanimanjem razgledala vatrogasna vozila i opremu koju vatrogasci koriste pri odlasku na intervencije.

Druženje školaraca O.Š Čista Velika i vatrogasaca

 

Dana 06. svibnja 2019. godine u sklopu mjeseca zaštite od požara, te povodom svetog Florijana posjetili su nas dragi prijatelji iz osnovne škole Čista Velika. U posjeti su bili učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama. Ispred garaža učenike je dočekala dežurna vatrogasna smjena s vatrogasnim vozilima te im održala predavanje o svome zanimanju. Nakon što smo utvrdili da sva djeca znaju brojeve hitnih službi, te u kojim situacijama zvati vatrogasce, krenuli smo na najzanimljiviji dio druženja. Naravno, radilo se o prezentaciji naše osobne zaštitne opreme, vatrogasnih vozila te opreme i sredstava za gašenje.

Najzanimljivija je bila auto – ljestva, gdje su učenici i učiteljice i sami isprobali dio mogućnosti tog vozila. Svi su hrabro podnijeli visinsku vježbu, kao pravi vatrogasci. Također smo naše prijatelje upoznali s prostorima vatrogasnog doma i načinom obavljanja službe. Vatrogasci su djeci odgovarali na pitanja koja su bila jako maštovita i zanimljiva. Zaključili smo da je dosta djece zainteresirano za obavljanje djelatnosti koje se bave zaštitom i spašavanjem. Želimo se zahvaliti učenicima i učiteljicama O.Š. Čista Velika na posjeti te se veselimo i budućim posjetima.

Održana pokazno terenska vježba „ ACI MARINA VODICE 2017 "

18.05.2017. - Zajedničkom organizacijom i koordiniranim sudjelovanjem djelatnika ACI MARINE Vodice, DVD Vodice, JVP Vodice, DVD Tisno, DVD Pirovac, Hitne medicinske pomoći Vodice, Crvenog križa Vodice , ŽVOC-a i ŽC 112, danas je na području ACI Marine Vodice održana pokazno terenska vježba „ACI MARINA VODICE 2017"

Naime, godišnjim Planom vježbi dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice u 2017. godini planirano je da dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice organizira i provode pokazno – terensku vježbu gašenja kojom će biti prezentirano djelovanje rada i mogućnosti redovitih snaga vatrogastva na pružanju pomoći i spašavanju ugroženog stanovništva i zaštite okoliša u slučaju tehničko-tehnološke nesreće u uvjetima ugroženosti stanovništva i materijalnih dobara, kao i usklađenost postupanja svih sudionika vježbe sa zakonskim i podzakonskim propisima RH i prihvaćenih propisa EU, normama, pisanim i nepisanim pravilima postupanja svih snaga.

Ponedjeljak, 29 Svibanj 2017 12:51

Druženje predškolaca i vatrogasaca

Napisao/la

Druženje predškolaca i vatrogasaca

 

Povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara , već tradicionalno, djelatnici  Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice posjetili su djecu dječjeg vrtića Tamaris.

 U petak 19.05.2017. u Gradskoj knjižnici Vodice održana je edukacija djece koja je za cilj imala proširivanje spoznaje i stjecanje novih znanja s naglaskom na samozaštitu. Djeca su učila o vatri kao dobrom slugi ali lošem gospodaru, naučili su o zanimanju vatrogasaca, isprobavali vatrogasnu zaštitnu opremu i proigravali dojavne pozive. Djeca su vatrogasce razveselili „donirajući“ im novo vatrogasno vozilo koje su sami izradili.

U utorak 23.05.2017. su djelatnici dječjeg vrtića " Tamaris " zajedno sa djecom sudjelovali u vatrogasnoj vježbi u slučaju požara. Provedena je  vježba evakuacije koja je potvrdila spremnost ustanove za slučaj opasnosti od požara.

Vatrogasci su za najstariju djecu organizirali natjecateljske igre, a mlađa djeca proučavala su vatrogasna vozila, isprobavali vatrogasne kacige i uživali vozeći se u vatrogasnoj košari autoljestve.

                               Drugi razredi OŠ Vodice i PŠ Tribunj posjetili vatrogasce

  -U petak 04.11.2016. djelatnike Javne Vatrogasne Postrojbe Grada Vodica posjetili su učenici 2. razreda OŠ Vodice i PŠ Tribunj.

   Vatrogasci su učenike upoznali sa svojim radom i uputili ih kako se ponašati u slučaju opasnosti  od požara. Djeca su zainteresirano postavljala pitanja i sa velikim zanimanjem razgledala vatrogasna vozila . Nakon edukativne prezentacije        ispred vatrogasnog doma djelatnici su učenicima prezentirali opremu za gašenje požara  i opremu za spašavanje sa visina i iz dubina. 

Utorak, 24 Svibanj 2016 18:40

Druženje predškolaca i vatrogasaca

Napisao/la

Druženje predškolaca i vatrogasaca.

 

Već tradicionalno povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara Vodički vatrogasci su u petak  20.05.2016.  godine posjetili Dječji vrtić „Tamaris“  i PO „Okit“.  Najstarije skupine djece u Gradskoj knjižnici sa zanimanjem su pratili izlaganje koje je pripremio zamjenik zapovjednika JVP Vodice, Zdenko Juričev Martinčev sa svojim kolegama: Mario Jozić, Marko Španja i Branimir Ergić . Djeca su učila o vatri kao dobrom slugi ali lošem gospodaru ,naučili su o zanimanju vatrogasca , isprobavali vatrogasnu zaštitnu opremu i proigravali dojavne pozive.

 

U utorak  24.05.2016.  su djelatnici dječjeg vrtića " Tamaris " zajedno sa djecom sudjelovali u vatrogasnoj vježbi u slučaju požara. Po dolasku vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Vodice i DVD Vodice, tete su evakuirale djecu u koloni iz objekta u dvorište vrtića na sigurno.

Nakon održane vježbe, mališani su u neposrednom kontaktu s vatrogascima imala priliku razgledati vatrogasna vozila i opremu uz demonstraciju rukovanja istima te dobiti odgovore na sva svoja pitanja. Na kraju su se djeca naizmjenice vozila u vatrogasnoj košari autoljeste.

Utorak, 24 Svibanj 2016 18:34

Priprema za protupožarnu sezonu

Napisao/la

PRIPREMA ZA PROTUPOŽARNU SEZONU

U sklopu priprema za ljetnu požarnu sezonu, 23. svibnja 2016. godine, u vremenu od 13:00 do 15:00 sati na poligonu u vojarni Bribirskih knezova u Šibeniku, održano je uvježbavanje za 35 pripadnika vatrogasnih desantnih skupina iz JVP grada Vodica, JVP grada Šibenika i JVP grada Knina.

Uvježbavanje su  sukladno Planu obuke / trenaže pripadnika vatrogasnih postrojbi RH i Pravilniku o ustroju, opremanju, osposobljavanju, načinu pokretanja i djelovanja intervencijskih vatrogasnih postrojbi, proveli instruktori i vježbatelji iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje te pilot i posada helikoptera Mi-8 MTV-1 HV Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.